Ekologiczne dostawy sushi
RECYKLING ważna sprawa
W naszej restauracji szczególną uwagę przykładamy do segregacji śmieci. Każdy pracownik zapoznał się z naszym elementarzem segregacji i na co dzień pilnuje by odpady trafiały do odpowiednich kontenerów.
Posiadamy specjalistyczne pojemniki, które regularnie wymienia profesjonalna firma zarządzająca odpadami. Kluczowe są bioodpady, gdzie trafiają odpady z filetowania ryb, przygotowania półproduktów do sushi. W Waszych domach mogą to być również: trawa, liście, kwiaty.
U nas cały zespół restrykcyjnie przestrzega co, gdzie jest wyrzucane. Wiecie, że dzięki kompostowaniu bioodpadów powstaje naturalny nawóz dla roślin, który oceniany jest jako bezpieczniejszy niż chemiczne substytuty? Z bioodpadów wytwarza się również tzw. biogaz, jako paliwo do produkcji energii elektrycznej i ciepła.
Co więcej, celu zminimalizowania odpadów zgodnie przeszliśmy na filtrowaną wodę i taką właśnie pijemy, zaprzestaliśmy kupowania ogromnych ilości plastikowych butelek. Wam sugerujemy to samo. Naśladujcie nasze działania, działajmy na korzyść naszej planety!
#jestemOKdlaplanety
#Go(E)ko