Co to jest certyfikat MSC
Produkty certyfikowane przez MSC (Marine Stewardship Council) to znak, że ryba pochodzi ze zrównoważonych połowów, spełniających najsurowsze normy ustalone przez MSC.
Certyfikat MSC gwarantuje, że dziko żyjąca ryba została złowiona zgodnie z najwyższymi standardami i w najbardziej przyjazny dla środowiska sposób.
Rybacy muszą stale usprawniać swoje działania. Jest to warunek certyfikacji Wszystko po to, by zagwarantować, że poławianie prowadzone jest w sposób odpowiedzialny oraz by zachęcać rybaków do wykorzystywania nowszych i lepszych sposobów na zachowanie dobrostanu środowiska morskiego. Certyfikat MSC podlega corocznym audytom.
Wysokie standarty MSC
O standarty MSC dbają niezależni eksperci, którzy sprawdzają, czy dane rybołówstwo spełnia wytmogi certyfikacji. Podobne zasady dotyczą również producentów. Certyfikatem MSC mogą być oznaczone jedynie produkty wytworzone z ryb i owoców morza, które pochodzące z certyfikowanych łowisk – stabilnych i dobrze zarządzanych.
Więcej informacji znajdziesz na: www.msc.org/pl
Certyfikat MSC w GOKO
Wszystkie dziko żyjące ryby i owoce morza, które stanowią skąłdniki naszego sushi posiadaja certyfikat MSC
Co to jest certyfikat MSC
Produkty certyfikowane przez MSC (Marine Stewardship Council) to znak, że ryba pochodzi ze zrównoważonych połowów, spełniających najsurowsze normy ustalone przez MSC.
Certyfikat MSC gwarantuje, że dziko żyjąca ryba została złowiona zgodnie z najwyższymi standardami i w najbardziej przyjazny dla środowiska sposób.
Rybacy muszą stale usprawniać swoje działania. Jest to warunek certyfikacji Wszystko po to, by zagwarantować, że poławianie prowadzone jest w sposób odpowiedzialny oraz by zachęcać rybaków do wykorzystywania nowszych i lepszych sposobów na zachowanie dobrostanu środowiska morskiego. Certyfikat MSC podlega corocznym audytom.
Wysokie standarty MSC
O standarty MSC dbają niezależni eksperci, którzy sprawdzają, czy dane rybołówstwo spełnia wytmogi certyfikacji. Podobne zasady dotyczą również producentów. Certyfikatem MSC mogą być oznaczone jedynie produkty wytworzone z ryb i owoców morza, które pochodzące z certyfikowanych łowisk – stabilnych i dobrze zarządzanych.
Więcej informacji znajdziesz na: www.msc.org/pl
Certyfikat MSC w GOKO
Wszystkie dziko żyjące ryby i owoce morza, które stanowią skąłdniki naszego sushi posiadaja certyfikat MSC